door kip gedragen

Door kip gedragen

De man vòòr mij wordt door een kip de bus in gedragen. Geen echte natuurlijk, want met een kip die je overal naartoe draagt kun je het openbaar vervoer net zo goed links laten liggen.

    Buiten de bus regent het niet erg hard, maar waait het des te meer. Het zelfde aanhoudend grauwe snertweer waar we gevoeld al maanden een abonnement op hebben.

    Los van de man die door een kip gedragen wordt, is er vandaag niks bijzonders aan de passagiers. Petjes, trainingsbroeken, permanentjes, hoofddoekjes, twee vaders met kinderwagens in touw. Niemand slaat acht op de man op de kip, bijna iedereen is verdiept zijn of haar telefoon. Ik kijk naar de man op de kip. Hoewel, op de kip. Op zijn stoel lijkt hij gewoon een breeduit zittende man, met een hele grote cartoonkip tussen zijn benen.

    De man heeft duidelijk over zijn outfit nagedacht. Boven de gele broek draagt hij een eveneens gele hoodie die hij combineert met een geel/rood/witte sjaal. De donkere winterjas daarboven is dan weer puur praktisch.

    Ook hij kijkt op zijn schermpje. Hij houdt het toestel op armlengte en grijnst in de richting van het apparaat. Op kip in bus door buitenwijk, een moment dat het verdient om vastgelegd en gedeeld te worden.

    Als ik, laten we zeggen in het kader van een weddenschap, gedwongen zou zijn om met een outsized pluche kip tussen mijn benen in de bus te zitten, zou ik waarschijnlijk strak voor me uitkijken, ieder oogcontact vermijdend, een dieprode tint op mijn wangen. Hij niet. Met zijn recent gemillimeterde haar, stoppelbaard en stevige lichaamsbouw oogt hij als pakweg een bouwvakker. Die bij een kip op schoot zit.

    Ik pas me aan mijn medereizigers aan en haal mijn telefoon tevoorschijn. Gewiekste Googlaar die ik ben heb ik de uitmonstering snel gevonden. Voor nog geen vijftig Euro ben je de eigenaar van Carre me Kostuum door kip gedragen. “Doordat de eigen benen in het kip gedeelte verdwijnen en de nepbenen gevuld zijn lijkt het net of je op een de kip zit.”, informeert de site behulpzaam. En: Thema: fun outfit, kostuum, carnaval, vasteloavend, kerst party, Mexico, mexicaanse, toppers 2020, absolute kerst hit, verkleedkleding, goedkope carre me kostuum. Ik begrijp er niet veel van.

    Ik ben van ver boven de rivieren en snap sowieso weinig van carnaval. Voorbeeld? Stel, ik had na lang delibereren gekozen voor Carre me Kostuum door kip gedragen (Artikelnummer: bol88112). En stel, ik was op het openbaar vervoer aangewezen om bij naar mijn carnavalslocatie van keuze te brengen. Dan zou ik het Carre me Kostuum door kip gedragen in een tas gestopt hebben, om het pas ter plekke, omringd door eveneens gekostumeerden, aan te trekken.

    Ik scroll door het verdere aanbod. Al snel wordt me duidelijk dat het nog niet zo’n slechte keuze is, Carre me Kostuum door kip gedragen. Tenminste, tussen outfits als Herr Hans Von Klausewitz Kostuum Man (“Deze speciale outfit kun je bij heel veel gelegenheden beter niet dragen, maar is bijna onmisbaar op een grappig foute kleding themafeest. Met dit foute nazi lookalike kostuum scoor je daar zeker punten!“), Wachten Op De Elektrische Stoel Gevangenis USA Man Kostuum (bijpassende accessoires: Kerker Boeien Nek En Hand 110 Centimeter) en Taliban strijder (Inclusief: Shirt, jas, bomriem en pet).

    Mijn halte nadert. Ik druk op de knop die het woord STOP rood laat oplichten en stop mijn telefoon weg. Aan mijn lijf geen polonaise. Ik haal mijn ingetogen donkerblauwe rugzak van mijn schoot en doe hem op mijn rug. Door Symen gedragen.